Babyalarmer – Hvilken babyalarm passer til dit behov?

Idag har vi valgt at det skal dreje sig om mange af de forskellige babyalarmer, som kan bruges til at overvåge de sovende børn. Vi vil komme lidt ind på fordele/ ulemper og pris ved hver metoder som benyttes. Så kan du selv tage stilling til, hvordan du ønsker at dit barn skal overvåges.

 

  1. Aktiv pædagog i krybberummet

  2. Fastinstalleret Babyalarmsystem

  3. Fastinstalleret Babyalarmsystem med samtalefunktion

  4. Trådløse Babyalarmer

  5. Trådløse Babyalarmer med video

 

(Pålidelighed – Desto højere, desto bedre | Prisklasse – Desto højere, desto dyrere | Holdbarhed – Desto højere, desto bedre)

 

1. Aktiv pædagog i krybberummet

Denne metode vil være den foretrukne, når det kommer til sikkerhed og pålidelighed – et menneske vil altid fungere bedre end en elektronisk enhed. En pædagog vil hurtigt kunne træde til såfremt et barn pludselig har behov for hjælp. Pædagogen vil også hurtigt kunne tage sig af et barn som vågner i gråd, så det ikke vækker de andre sovende børn og ødelægger deres søvn. Søvnrytmen er meget vigtig for et barn i den alder og derfor er det vigtigt at få hjulpet dem hurtigst muligt.

En aktiv pædagog er den dyreste måde at overvåge de sovende børn på og det er kun meget få børneinstitutioner, som stadigvæk overvåger på denne måde.

pædagog babyovervågning anmeldelse

 

2. Fastinstalleret Babyalarmsystem

Et fastinstalleret babyalarmsystem siges at være den næst-bedste metode at overvåge de sovende børn på. Denne form for babyalarm installeres ved hjælp af kabel(ledning), som føres fra hvert krybberum til alle stuer, fællesrum mm., som ønsker at kunne overvåge de sovende børn. Babyalarmen har dermed sit eget kabel at sende alle signaler igennem og det betyder at det ikke bliver forstyrret af andet udefra kommende – der er altså ikke andre personer, som kan koble sig på systemet og lytte med. Det betyder også at signalet altid er klart og uden afbrydelser. Nogle af disse babyalarmsystemer kan også overvåge udendørs – de kan modstå regn og dæmper vindstøj.

En ulempe kan være, at de ikke kan bæres rundt på fx. udenfor. Der skal en elektriker til at trække kabler mm. og installere et babyalarmsystem. De fleste babyalarmsystemer fungerer upåklageligt i mange år. Så på den lange sigt kan det være den billigste løsning. (Vi har udviklet denne form for babyalarm – Se evt. Brochuren )

sikre babyalarmer anmeldelse

 

3. Fastinstalleret Babyalarmsystem med samtale-funktion

Denne babyalarm løsning kaldes et samtaleanlæg og er næsten magen til det fastinstallerede babyalarmsystem. Men her kan du også tale med de andre stuer, fællesrum mm. Det kan godt være en fordel til tider, men benyttes ikke så meget i praksis med mindre man har med meget store institutioner at gøre. En ulempe ved denne metode er; imens der tales med andre stuer vil signalet(lyden) fra krybberum ikke kunne høres. Det kræver oftest lidt tid at finde ud af, hvor de forskellige kanaler er placeret.

Et fastinstalleret babyalarmsystem med samtalefunktion er oftest dyrere end babyalarmsystemer uden samtalefunktion – installationsprisen vil ligge i samme niveau. Disse installeres heller ikke udendørs.

sikre babyalarmer med samtale anmeldelse

 

4. Trådløse Babyalarmer

Den trådløse babyalarm også kendt som “Walkie-Talkien” er handy, når der ikke er så meget personale til rådighed eller hvis personalet bevæger sig meget rundt. En trådløs babyalarm er specielt smart, hvis man bevæger sig udendørs.

Problemet opstår bare hurtigt og det kender de fleste sikkert, pludselig er du 25 eller 50 meter væk og så er du uden for rækkevidde. Nogle gange rækker det måske til et vis punkt, men andre gange gør det ikke. Et par andre ulemper vi hører om, ved de trådløse babyalarmer er, at de enten skal oplades eller have udskiftet batterier ofte, de tabes og går i stykker, signalet bliver forstyrret af mobiltelefoner og tog. Hvis man har mere end 1 krybberum kan det også blive et problem i henhold til, hvilken babyalarm der passer til hvilket krybberum.

trådløse babyalarmer anmeldelse

 

5. Trådløse Babyalarmer med video

Babyalarmen med video minder meget om den trådløse babyalarm. Der findes forskellige slags af babyalarmerne med video. Hovedforskellen ligger i, at den ene er bærbar(med batterier) og den anden skal tilsluttes en stik-kontakt. Der er også nogle versioner, hvor kun kameraet skal være tilsluttet en stik-kontakt. Fordelen ved denne form for overvågning er, at du både kan høre og se, hvad der foregår i krybberummet. Trådløse babyalarmer med video er oftest en smule dyrere end dem uden og deres signal rækkevidde er ofte en del kortere, men de fleste trådløse babyalarmer med video benytter sig efterhånden af en WiFi forbindelse. De fleste vil have tilstrækkelig rækkevidde til private brugere.

(Nogle babyalarmer med video kan hackere komme ind på – de kan dermed kigge med hos dig, og på nogle babyalarmer kan de tale til børnene/dit barn – se evt. artikelen her)

trådløse babyalarmer med video anmeldelse

 

På “www.babyalarm-test.dk” kan du finde gode tests og vurderinger af mange forskellige trådløse babyalarmer fx. Nabby Babyalarmen, Phililps Avent, Neonate, Smart Nova, Super Nova og mange flere – disse er specielt egnet til den private forbruger.

2017-06-21T16:52:48+00:00By |